92 درصد از منابع آبی کشور در بخش کشاورزی مصرف می شود.

اسفناج

 

 

 نام لاتین : Spinach

نام علمیSpinacia oleracea

خانوادهاسفناجیان(Chenopodiaceae)

زادگاه: مناطق هاردی

سطح نگهداری: آسان



نیازهای اصلی                                                                                                                                                                           

نور: زیاد

آبیاری: متوسط

دما: 22 درجه سانتيگراد

خاک: با زهکشی خوب



حساسیت: 

شاخصه خاص

خواص دارویی:  

آفات رایج :

تغذیه :



 طول عمر: 1 ساله

سرعت رشد: متوسط

روش تکثیر: کاشت بذر، نشاء

ارتفاع : حداکثر 60 سانتیمتر

گسترش ریشه: متوسط



 راهنمای کاشت و پرورش اسفناج

این سبزی فوق العاده بومی مناطق سرد هاردی است که می توان آن را در اوایل بهار و همچنین پاییز و زمستان کاشت. اسفناج دارای

شرایط مشابه رشد و مورد نیاز به مانند کاهو است، فقط مقدار آهن و کلسیم در اسفناج بالاتر است، اسفناج یکی از بهترین منابع ویتامین

های A، B و C است.

 

کاشت اسفناج

- اسفناج به مکانی با آفتاب کامل و خاک با زهکشی خوب نیاز دارد.

 - اگر درمنطقه ایی با زمستان های معتدل زندگی می کنید، در پاییز می توانید نسبت به کشت اسفناج اقدام نمایید.

 - در آب و هوای سرد به 6 هفته زمان از موقع بذر کاشت تا برداشت محصول به زمان نیاز دارید.

 - هر گیاه اسفناج را با 30 سانتیمتر فاصله از یکدیگر بکارید.

- بذر را در عمق 1 تا 2 سانتیمتری خاک بکارید.

- به آرامی روی بذرها را با خاک نرم یا ماسه بپوشانید.

- در هر ردیف 12 بذر بکارید.

- در زمان جوانه زنی دمای خاک بایستی گرم تر از 70º F باشد.

 - برای کاشت در تابستان از ارقام تابستانه مانند اسفناج نیوزیلند و اسفناج مالابار استفاده نمایید.

 

 نگهداری و پرورش اسفناج

- خاک را به وسیله مالچ مرطوب نگه دارید.

- آبیاری به طور منظم انجام گیرد.

- گیاه اسفناج سرما را تا حدودی تحمل می کند؛ گیاه اسفناج تا دمای 15ºF زنده بماند.

 

 برداشت و ذخیره سازی اسفناج

- برداشت اسفناج زمانی است که برگ به اندازه مورد نظر رسیده باشد.

- در صورتی که اسفناجها را در زمان مناسب برداشت ننمایید, گیاه به صورت طعم تلخی به خود می گیرد.

 

 

آفات و بیماری های اسفناج

آفات رایج اسفناج عبارتند از:

سوسک کک، کنه های عنکبوتی، و شته ها، معدنچیان برگ

ویروس موزائیک، که بر روی برگ تغذیه می کنند.

 

بیماری هایی که این گیاه به آن مبتلا می شود

کپک پرزدار

زنگ سفید 


خواص اسفناج

 منابع:

       http://www.almanac.com

       https://bonnieplants.com

 

 

 

تماس با ما

    

ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید