92 درصد از منابع آبی کشور در بخش کشاورزی مصرف می شود.

نعناع

 

 

 نام لاتین : MINT

نام علمیMENTHA PIPERITA

خانوادهنعناعیان(Lamiaceae)

زادگاه: اروپا و آسیا

سطح نگهداری: آسان



نیازهای اصلی

نور: کم

آبیاری: متوسط

دما: 18 تا 22 درجه سانتيگراد

خاک: با زهکشی خوب , اسیدی



حساسیت: 

شاخصه خاص

خواص دارویی:  

آفات رایج :

تغذیه :



 طول عمر: چند ساله

سرعت رشد: متوسط

روش تکثیر: تقسیم بوته, قلمه

ارتفاع : حداکثر سانتیمتر

گسترش ریشه: متوسط



 راهنمای پرورش نعنا

 نعنا از مهم ترین و محبوب ترین گیاهان آشپزخانه, باغ و باغچه است. در سراسر جهان بیش از 200 جنس و بیش از 6000 گونه شناخته شده است، بیشتر گونه های نعناع از گیاهان علفی هستند.

 

ویژگی های مشترک خانواده نعناع که در میان اکثر خویشاوندان نعناع وجود دارد : ساقه های مربعی شکل، برگ مخالف، گل های کوچک، و روغن های فرار که در برگ های خود و ساقه ها ذخیره،و به آنها رایحه و طعم خوشایندی می دهد که همه را مجذوب خود می کنند.

 

از دیگر خانواده نعناع رزماری، مرزه، مرزنجوش، مریم گلی، بادرنجبویه، و آویشن است.

 بسیاری از گونه های نعناع برای پوشش سطح(groundcovers) نیز مناسب هستند مانند:

bugleweed گوش بره،salvias بلند و مریم گلی روسی،Coleus ,اسطوخودوس (Lavandula)، عرقچین (اسکوتلاریا)، نعناع زوفا (Agastache)، گیاه مطیع (Physostegia)، گوش شیر (Leonotis)، اورشلیم مریم گلی (فتیلهای)، catmint (جنس Nepeta)، گزنه مرده (Lamium)، و پونه کوهی کوبا (Plectranthus)

 

به طور کلی خانواده نعناع سریع الرشد هستند و پرورش آنها آسان است، آفتاب دوست هستند و تحمل آنها به خشکی زیاد است.

 

خانواده نعناع گیاهان بسیار مهمی برای حشرات گرده افشان، مانند زنبور عسل هستند.آنها سرشار ازشهد و گرده غنی از مواد غذایی وبرای تولید عسل هستند. (ملیسا، نام لاتین بادرنجبویه است، که یک جاذب زنبور عسل واقعی است، در واقع به معنی "زنبور عسل" در یونانی.)

 

نعنا پادشاه گیاهان از نظر عظر است.در طول قرن ها برای تولید عطر، صابون، لوازم آرایشی و پاک کننده خانگی از آن استفاده می شود.

 

اثری از اسطوخودوس در بطری های عطر در مقبره مصری یافت شده است، که نشان می دهد که مصری ها آن را مانند یک عنصر کلیدی برای استحمام استفاده می کردنند.یکی دیگر از گیاهان مهم نعناع هندی است که بومی مناطق استوایی آسیا است و برای صدها سال آن برای بخور دادن استفاده می شود. از این گیاه در ساخت ترکیبات حشره کش ها نیز استفاده می شود.

 

از لحاظ تاریخی اعضای خانواده نعناع گیاهان دارویی مهمی تلقی می شوند،برای درمان بسیاری از بیماریها از سوء هاضمه گرفته تا  سردرد و بی خوابی مقید است.در قرن اول میلادی از نعناع برای درمان مشکلات ریوی استفاده می شده است و هنوز هم برای مداوای این امراض استفاده می شود. در فرهنگ عامه آسیا،برای نوعی از نعناع احترام زیادی قائل می شوند و ازآن به عنوان یک دارو برای درمان هر نوع بیماری استفاده می شود. و نعناع کوه های بومی (Pycnanthemum) بنابراین توسط مردان طب هندی آمریکایی است که آن را به اندازه کافی قدرتمند برای کسانی که در بستر مرگ خود را به زندگی در نظر گرفته شد قوی تلقی شد.

 

روش تکثیر نعنا

نعناع به 3 روش تکثیر می شود.تقسیم بوته,پاجوش,قلمه

تکثیر به روش قلمه

تکثیر نعناع به روش قلمه, در ابتدای فصل بهار از شاخه های جوان و سبز مادری، 2 تا 3 قلمه که حداقل دو جفت برگ داشته باشند، جدا کرده و سپس آنها را در بستری از خاک نرم بکارید و آن را در سایه قراردهید و به صورت مرتب آبیاری نمایید.پس از 2 تا3 هفته قلمه ها ریشه دار می شوند. حال می توانید آنها را به زمین اصلی منتقل نمایید. 

 

 

 

 

تماس با ما

    

ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید