تاریخچه گیلاس

 باستان شناسان بقایای هسته های گیلاس را در بسیاری از غارها و صخره های مسکونی ما قبل تاریخ یافته اند که نشان بر این است که گیلاس, غذای متدوالی در عصر حجر بوده است.

گیلاس بومی نواحی بین دریای خزر و دریای سیاه است و به احتمال زیاد بذر آن در زمان های بسیار قدیم ، توسط پرندگان ، به نقاط مختلف آسیا و اروپا برده شده است. در بسیاری از کشور‌ها شکوفه های گیلاس دلیلی برای برگزاری جشن‌ها هستند.

 

امروزه بسیار از گیاه ­شناسان، گیلاس­ ها و آلبالوهای حقیقی را که از خانواده گل­سرخیان (Rosaceae) هستند را به هنگام طبقه بندی در جنس پرونوس (Prunus) قرار می­دهند.

اما عده بسیار کمی نیز معتقد به سیستم طبقه­ بندی قدیمی ­تری هستند که گیلاس و آلبالو را در جنس کراسوس (Cerasus) قرار می­دهد.

امروزه بسیاری از مولفین، گیلاس و آلبالوهای خوراکی را در جنس پرونوس و زیرجنس کراسوس قرار می­دهند.

 

گونه شناسی درخت گیلاس

در واقع در طبیعت سه نوع گیلاس به رنگ های قرمز، سیاه و زرد یافت می شود.گیلاس ها را همیشه رسیده می چینند زیرا پس ازچیدن قادر به رسیدن نیستند, و میوه های رسیده تنها 1 تا 3 روز قابل نگهداری هستند.

 

 

گیلاس شیرین (prunus avium) یک میوه فصلی است که امروزه به غیر از مصرف تازه ی آن، می توان به خوبی ازمیوه ی خشک آن و یا به صورت آب میوه استفاده نمود.

گروه های گیاه شناختی زیر مجموعه درخت های گیلاس شامل: درختان آلو، هلو،بادام وزرد آلو است و نه تنها ازمیوه درخت گیلاس، بلکه از شکوفه ها و چوب آن نیز استفاده می گردد.برای این که ارزش این گیاهرا بدانیم کافی است بگوییم تمام قسمت های این میوه یعنی:گوشت، دم، هسته، برگ و ساقه ی آن در طب و صنعت استعمال دارد. ؛

 

                           

 میوه ها ،از نظر نیاز های دمایی به دو دسته تقسیم می شوند 

1- میوه های مناطق معتدله

2- میوه های گرمسیری و نیمه گرم سیری

 

 

جایگاه گیلاس در گروه بندی میوه ها :

گیلاس در گروه بندی میو ها در گروه میوه های مناطق معتدله است و جزء میوه های درختی بخش میوه های هسته دار می باشد .

 

 ارقام گیلاس بر اساس بافت گوشت و تشکیل میوه 

- گیلاس قلبی: میوه  قلبی شکل گوشت نرم و تردی دارند و رنگ آنها از سیاه تا روشن متغیر است.

 

- گیلاس گرد: گیلاس های گرد به رنگ های مختلفی از سیاه تا قرمز روشن دارند و گوشت میوه آنها سفت تر از گیلاس های قلبی شکل است .

 

نوشتن سوال یا نظر

تماس با ما

    

ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید