تاریخچه نخود فرنگی

 تاریخچه و گونه شناسی نخود فرنگی

  اصل نخود فرنگی از اروپا و آسیای غربی می‌باشد. قدمت این گیاه به 1500 سال قبل از تولد مسیح می‌رسد. در اروپا این گیاه را قبل از قرون وسطی نیز می‌کاشته‌اند و در قرن یازدهم میلادی نخود فرنگی در انگلستان محصول نسبتا مهمی بوده است.

نخود یکی ازقدیمی ترین سبزیجات  کشت شده در جهان است. اگر چه منشاء آن در تاریخ به طور کامل مشخص نیست،در حفاری های منطقه ایی در سوئیس بقایای نخودفرنگی کشف شد که قدمت آنها به عصر برنز باز می گشت،و همچنین در مقبره های مصر در تبس نیز بقایای نخودفرنگی پیدا شده است.

در گذشته های دور نخود محبوب یونانیان و رومیان باستان بود. در واقع، واژه «نخود، از کلمه لاتین Pisum مشتق شده است.

کلمه pise در زبان آنگلوساکسون برای نخود در نظر گرفته شده بود.

 

نخود در اصل برای دانه های خشک خود، پرورش می یافته است و بسیاری از اقوام برای قرن ها بر این باور بوده اند که نخود سبز سمی است.

نام نخود سبز تازه و پوست کنده شده در تاریخ تا پس ازفتح انگلستان ذکر نشده است.

در پایان قرن شانزدهم میلادی، نخود فرنگی در آلمان، بلژیک و انگلستان به طور کامل پرورش می یافته است.

 

اولین استعمارگران نخود فرنگی را به دنیای جدید آورده که در آن این سبزی با ارزش به یک جزء اصلی در رژیم غذایی خود تبدیل شد.

در سال 1602،کاپیتان گوسنولد در سفرنامه خود به نام فلاور نوشت که نخود فرنگی، در ماساچوست تولید می شود ودر جزیره Cuttyhunk کشت می شود.

حتی کاپیتان جان اسمیت نخود فرنگی را از محصولات مفید دانسته است و گفته است که نخود فرنگی یکی از سبزیجات مورد علاقه ما هستند.

 

 

انواع نخود فرنگی:

نخود فرنگی را به سه دسته اصلی تقسیم می‌کنند:

1. نخود فرنگی با دانه‌های چروک 

2. نخود فرنگی با دانه های صاف 

3. نخود فرنگی که دانه و پوست آن هر دو قابل استفاده می‌باشد.

 



آشنایی با گیاه نخود فرنگی

 

 

 

 

نوشتن سوال یا نظر

تماس با ما

    

ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید